Alle berichten

Equal Pay Day: beweging zij-kant tegen loonkloof tussen mannen en vrouwen

Vrouwen verdienen in België nog altijd minder dan mannen, en dat heeft ook gevolgen voor het pensioen. Dat zegt onder meer de progressieve vrouwenbeweging zij-kant naar aanleiding van Equal Pay Day. Belgische vrouwen verdienen gemiddeld 20 procent minder dan mannen. Als ze met pensioen gaan, vergroot die kloof naar 25 procent.

Gatz lanceert vrijetijdsmonitor

Op 13 maart, tijdens de bekendmaking van de resultaten van CultuurContentement, gaf Minister van Cultuur Sven Gatz het startschot voor de lokale vrijetijdsmonitor. Daarmee willen het Departement CJM, Sport Vlaanderen en VVSG de lokale besturen ondersteunen om een cultuur-, jeugd- en sportbeleid op maat uit te bouwen. Om dit in beeld te brengen heeft de overheid een registratietool voor de gemeenten ontwikkeld. Gegevens invullen kan vanaf 13 maart tot en met 30 juni 2018.

De Federatie nu zaterdag op StuBru!

Nu de deadline van 31 maart nadert, houdt het voortgangsrapport menig sociaal-culturele organisatie volledig in de ban. De Federatie wil daarom al haar leden een hart onder de riem steken. Samen met Studio Brussel zorgen wij nu zaterdag 17 maart tussen 12u en 13u voor funky deuntjes! Zo kan je de stress eens lekker uit je lijf dansen! Luisteren maar naar StuBru, nu zaterdag!

Burgers geloven in sterk lokaal cultuurbeleid

Steden en gemeenten moeten zorgen voor meer begeleiding en minder regulitis, beter communiceren over cultuur, meer betaalbare infrastructuur voorzien en meer durven experimenteren op cultureel vlak. Dat zijn in een notendop de belangrijkste conclusies van de burgerbevraging CultuurContentement, een initiatief van o.a. De Federatie. Daarin gaven ruim 5500 burgers hun mening over de kwaliteit van het culturele aanbod in hun gemeente. De resultaten werden op 13 maart voorgesteld in de Schelp van het Vlaams Parlement in aanwezigheid van Minister van Cultuur Sven Gatz.

Voorzitter van de Liga voor Mensenrechten trekt aan de alarmbel

Ze nam het ooit op voor straatprostituees, waarschuwt voor de aanslag op onze privacy, en verdedigt al dertig jaar vreemdelingen in de rechtbank. Sinds kort is Kati Verstrepen (52) als voorzitter van de Liga voor Mensenrechten de Vlaamse tegenhanger van activist Alexis Deswaef. "Mensen in illegaal verblijf zijn de braafsten die ik ken."