State of the Region in West-Vlaanderen: 10 maart

Na geslaagde edities in Deerlijk, Torhout en in je kot, trekt State of the Region naar Roeselare, in Trax vlakbij het station. Afspraak op donderdag 10 maart 2022, vanaf 19u.

Hoe kunnen vrijwilligers, verenigingen en lokale overheden optimaal samenwerken?
Dit is het thema van deze vierde editie. Deze vraag vormde ook het onderwerp van verschillende studies het voorbije jaar, zoals de veldverkenning burgerinitiatieven van SoCius en het CSI-onderzoek.
Op 10 maart nodigen we Nele Vanderhulst en Marc Jans uit. Beiden zijn onderzoekers bij SoCius en auteurs van de veldverkenning rond burgerinitiatieven. Ze belichten het concept "grenswerker". Zo'n grenswerker is in de literatuur al bekend als "boundary spanner". Een grenswerker is iemand die een juiste mix van capaciteiten, gedrag en inspanningen inzet om gedaan te krijgen wat een ander, die mooi tussen de lijntjes blijft kleuren, vaak niet lukt. Wat is een grenswerker? Wat zijn de competenties die zo iemand nodig heeft? Hoe gaat hij/zij te werk? Zijn er in alle soorten organisaties grenswerkers (dus zowel verenigingen, professioneel middelveld als lokale besturen)? Kunnen die grenswerkers ook vrijwilligers zijn? We doen een poging om het concept toe te lichten en rijkelijk te illustreren met goede praktijken uit de provincie.

Een State of the Region zet in op informatie, feedback, inspiratie en ontmoeting. Het is een weerkerend netwerkmoment gericht op initiatieven met ambitie die het lokale (willen) overstijgen.
Deze State is een initiatief van 3 West-Vlaamse Avansa's en tal van (boven)lokale spelers.

Eerdere edities van de State trokken een pak volk en zorgden voor blijvende zinderingen. Wij zijn blij dus dat deze Avansa's en IGS'en hier verder op inzetten!
Elke Verhaeghe, De Federatie
Elke Verhaeghe Neem contact op met Elke