Wascabi 2017: geslaagd startschot voor een nieuw sociaal-cultureel jaar

vrijdag 15 september 2017

Op de laatste vrijdag van augustus blies het sociaal-cultureel werk verzamelen op Wascabi. Plaats van afspraak was de Tricoterie in Brussel. FOV trakteerde de aanwezigen op een aantal boeiende tussenkomsten van politici, een collega-sectorfederatie en een mediatrainer. Dat alles onder de noemer: niet panikeren, organiseren! Gastvrouw van dienst was Ianka Fleerackers. In dit artikel vind je enkele impressies.

Wascabi Event Parl 2017


Vier maal vijf

De aftrap werd gegeven door vier leden van de commissie Cultuur. Zij waren door FOV uitgedaagd om elk een beleidsdaad toe te lichten waar ze volgend jaar - tevens het laatste jaar van deze legislatuur - nog hun schouders onder willen zetten. Ze kregen hiervoor elk vijf minuten, en geen seconde meer. Dat de nakende hervorming van de bovenbouw een weerkerend thema was, hoeft natuurlijk niet te verbazen. Ook kwamen thema’s als het toekomstige regionale cultuurbeleid en inclusie aan bod.

Twee federaties, een gesprek

Wat volgde was een boeiend tweegesprek tussen twee directeurs van een sectorfederatie. Enige heisa in de media over diens overstap naar een nieuwe werkgever verhinderde Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder van UNIZO, om aanwezig te zijn. Gelukkig werd zijn plaats met verve ingenomen door Jan Sap, directeur-generaal van UNIZO. Presentatrice Ianka breide alles mooi aan elkaar.

Hoezo, politiek correct?

Frank van Oss is een door de wol geverfde mediatrainer met een grote belangstelling voor maatschappelijke tendensen en het publieke debat. Hij vroeg zich voor een goed gevulde zaal luidop af hoe het sociaal-cultureel werk zijn boodschap krachtig en op een hedendaagse manier naar buiten kan brengen. Vanzelfsprekend kwamen de social media daarbij aan bod, maar belangrijker nog was zijn boodschap: wat je ook doet, blijf vertrekken vanuit de sociaal-culturele waarden.

Meer?

Wil je nog meer sfeerbeelden zien? 

Ga naar onze Facebookpagina