Eerste hulp bij vzw-vragen

Scwitch Logo
Bijstand nodig bij vzw-vragen? Geen probleem: juist daarom hebben we Scwitch opgericht! "We", dat zijn Sociare en De Federatie, samen met tien andere sectorfederaties. Scwitch kent de ins en outs van vzw-perikelen zeer goed. Scwitch ontwikkelde enkele handige tools, zodat je zelf ook perfect aan de slag kan.  Want kennis is er om te delen. En mocht er toch nog een hoofdbreker opduiken, dan kan je altijd nog een beroep doen op topjuristen.  We zetten hieronder even op een rijtje wat Scwitch voor jouw vzw kan betekenen.
  • Mag ik mijn bestuurders betalen? Hoeveel mensen moeten er in mijn Raad van Bestuur zitten? Kan ik van mijn vzw een vennootschap maken? Deze en tientallen andere vragen krijgen bij Scwitch meteen een online antwoord. Beknopt, helder en to the point. Klik hier.
  • Of ga gewoon zelf aan de slag. Bouw of hertimmer je eigen statuten met een handige en unieke tool die je gratis kan gebruiken. Of knip en plak lustig uit modelstatuten die Scwitch speciaal voor jou maakte. Klik hier
  • Vindt de formulieren die je nodig hebt om neer te leggen bij de griffie, of de tarieven voor publicatie in het Staatsblad.  Alles samen in een handige toolbox. Klik hier
  • Hoe zat dat nu weer met die formulieren voor de wettelijke publicaties en bekendmakingen: hoeveel exemplaren, waar handtekenen? Geen probleem: Scwitch verlost je van de kopzorgen: gewoon de vzw-tool gebruiken en de formulieren rollen correct uit je printer. Je vindt hier zelfs een online boekhoudpakket voor kleine vzw's en feitelijke verenigingen. Klik hier.
  • Geraak je toch niet uit de knoop met je probleem? Neem contact op met Scwitch: ofwel helpen ze je zelf, ofwel vinden ze voor jou een expert. Aan een faire prijs bovendien!. Klik hier.

Alle hulp en bijstand

Je merkt het: bij Scwitch kan je terecht met al je vragen en problemen over de vzw. 

Hier vind je de contactgegevens.