header handjes

FOV wordt De Federatie! Maar dat is geen reden tot paniek

Achttien jaar geleden gingen we van start. We kregen de naam FOV mee, drie letters van een afkorting (voor wie het echt wil weten: FOV staat voor Federatie van Organisaties voor Volksontwikkelingswerk). Geleidelijk aan ondertitelden we met “federatie sociaal-cultureel werk”. En sinds 24 januari 2018 noemen we ons De Federatie, met daaronder, voor alle duidelijkheid, “sociaal-cultureel werk”. En daar hoort natuurlijk ook een nieuwe website bij. 

Voilà, heerlijk helder. Zonder franjes zeggen en schrijven wie we zijn en waarvoor we staan. Gewoon zoals we waren en zullen zijn.

Mathijs Pad
Burgers die zich engageren en organiseren, mensen die elkaar vinden over allerlei grenzen heen: we love it. Ja, gooi er ook maar  emancipatie, cohesie en solidariteit tegenaan. Het sociaal-cultureel werk smijt zich elke dag voor sterkere mensen in een sterkere samenleving. En wij smijten ons voor hen: de honderdduizenden vrijwilligers en beroeps-krachten die dit waar maken. We doen dit al sinds het begin van de eeuw en zullen dat blijven dit doen. Ja, de naam verandert, de look ook, maar de FOV/De Federatie gaat door op de ingeslagen weg. Dirk, Liesbeth, Mathijs, Joris, Kristien, Hannes en Karine blijven ook gewoon zichzelf, maar na hun apenstaartje schrijf je nu gewoon defederatie.org. Op deze nieuwe site vind je alle info over De Federatie en blijven we je informeren over het sociaal-culturele reilen en zeilen. En voor de leden en beste vrienden van de club: je persoonlijke login zal je binnenkort extra toegang geven tot hapklare informatie en tools via de pagina mijnfederatie. Meer weten? We hebben flink wat energie gestoken in de nieuwe website van De Federatie. Ze bevat tonnen informatie, netjes opgedeeld in handige categorieën. En dat alles in een oogstrelend geheel. Scroll dus in alle richtingen van deze  fonkelnieuwe www.defederatie.org. En vergeet zeker niet het vertrouwde telefoonnummer 02/244.93.39. Wedden dat Karine je verder wegwijs maakt?