header handjes

12 goedgekeurde innovatieve partnerprojecten

Culturele organisaties stimuleren om met een niet-culturele partner samen te werken. Dit was al voor het derde jaar op rij het doel van de subsidieoproep innovatieve partnerprojecten. Zo kunnen culturele organisaties uit hun comfortzone treden en verleggen ze samen met de partners, uit gekende of ongekende sectoren, hun grenzen. 41 ingediende dossiers werden ontvankelijk verklaard waarvan 12 projecten uiteindelijk gehonoreerd werden, dit voor een totaalbedrag van 511.429,04 euro.

Innovatieve partnerprojecten in een notendop.

De subsidieoproep Innovatieve Partnerprojecten laat diverse culturele organisaties samenwerkingen aangaan met organisaties uit niet-culturele sectoren om innovatieve projecten op te starten. Door expertise, infrastructuur of netwerken met elkaar te delen, creëert de subsidielijn spillovereffecten die zowel de cultuursector als andere sectoren in de toekomst kunnen ondersteunen bij de ontwikkeling of productie van nieuwe realisaties.

1/3 sociaal-cultureel werk

Bij 4 van de 12 goedgekeurde projecten is de culturele organisatie een organisatie uit het sociaal-cultureel werk. Zo kregen twee van onze lidorganisaties, Munt Uit en Netwerk Bewust Verbruiken het goede nieuws dat ze hun plannen mochten realiseren. Bij de overige projecten werden 6 kunstenorganisaties en 2 organisaties uit het cultureel erfgoed gehonoreerd. Meer info over de goedgekeurde projecten vind je hier.