header handjes

Arthur Van Remoortere – vrijwilliger Vl@s Lokeren

Hij is de voorzitter van één van de grootste Vl@s afdelingen in Vlaanderen, die hij 6 jaar geleden in Lokeren zelf oprichtte, en ook provinciaal voorzitter van Vl@s Oost-Vlaanderen. Corona ondermijnde natuurlijk de vele sportactiviteiten en uitstappen, maar onder andere dankzij Arthur bleven de leden verbonden en is er in 2020 zelfs minder ledenverlies dan de jaren voorheen.

Arthur is niet aan zijn proefstuk toe bij Vl@s Lokeren. Hij is al langer vrijwilliger in verschillende ouder- en buurtcomités. In niet-coronatijden organiseert Vl@s Lokeren ongeveer 2 à 3 activiteiten per week, gaande van sportactiviteiten, over creanamiddagen en voordrachten tot meerdaagse reizen.
Foto Arthur
Toen corona uitbrak bleef Arthur bezig. Er werden mondmaskers gemaakt voor alle leden en met Kerst bracht hij persoonlijk een geschenkpakket naar alle leden. De leden werden uitgenodigd om de kaarsjes in het pakket aan te steken en dit tijdens de feestdagen te delen via WhatsApp. Dat creëerde een gevoel van verbondenheid. Het feest naar aanleiding van 5 jaar Vl@s Lokeren kon in september heel kleinschalig gevierd worden door bijvoorbeeld de Hazen van Lokeren aan te kleden met een Vl@s-pak. Maar omdat de ledenbarbecue moest geschrapt worden, zorgde Arthur naar aanleiding van deze feestelijke gebeurtenis ook voor een pakje voor de leden, met daarin o.a. een drinktas, een stylo en een reissetje. Hij startte ook een Whatsappgroep voor de leden en via dit kanaal organiseerden ze regelmatig een quiz of een fotowedstrijd. Al deze activiteiten werden warm onthaald.
Vl@s Lokeren heeft een eigen facebookpagina en houdt een blog bij waarin ze foto’s en verslagen van activiteiten delen. Tijdens corona kwam daar dus een Whatsappgroep, een coronakrant en startten ze een boodschappendienst. In de zomer startten ze terug met wandelen, fietsen en petanque buiten, netjes volgens de coronavoorschriften uiteraard.
Opgeven staat niet in mijn woordenboek
Arthur Van Remoortere
Arthur vindt het belangrijk om energie te putten uit kleine dingen en ten allen tijde positief te blijven. Hij drijft op positieve reacties van mensen en vindt het altijd pakkend om te merken dat leden die bevriend raken in de vereniging ook ernaast samen komen. Tot slot stond hij erop dat we hier zouden vermelden dat hij het bovenstaande niet alleen deed, maar samen met veel andere mensen. Een verenigingsmens pur sang dus!
Bart Verhaeghe Neem contact op met Bart