header handjes

Departement Cultuur lanceert gloednieuwe site

Vergeet www.sociaalcultureel.be. Onthoud vanaf nu vlaanderen.be/cjm. Het Departement Cultuur lanceert een nieuwe website. Eentje waarop informatie voor cultuur, jeugd en media samenkomt. “Heerlijk helder voor de burger en met een subsidiezoeker voor geïnteresseerden”, zo klinken de ambities bij de overheid. De Federatie surfte al even mee.

Frisse schat aan informatie

De look and feel van de nieuwe site doet alvast fris aan. Prettige navigatie, veel afbeeldingen, gestructureerde teksten. Want, zo blijkt al snel, deze site bevat een schat aan informatie! Duiding bij de verschillende subsectoren, overzichten van gesubsidieerde organisaties, administratieve verplichtingen, beleidsvoorstellen, alles over subsidiereglementen, relevante publicaties, nieuwsberichten, thematische rode draden en ga zo maar door.
Photo 1544928147 79A2Dbc1F389
We kunnen ons levendig inbeelden wat een klus het is geweest, om de info zo goed als mogelijk te ontsluiten.
Het Departement Cultuur beschouwt dit werkstuk dan ook als een work in progress. Onder het motto ‘alles kan beter’ sleutelen technici en dossierbeheerders komende maanden verder aan de website. Kijken door het oog van de minder betrokken ‘buitenstaander’ is immers een uitdaging. Net als het stroomlijnen van informatie of up to date houden van alle inhoud.
De ‘oude’ websites blijven nog even online staan, maar worden niet meer geüpdatet.

Neem zelf een kijkje! Valt je oog op een onnauwkeurigheid, laat het ons dan weten. Wij spelen het door. 

Elke Verhaeghe Neem contact op met Elke