header handjes

Mariette Mensch – Viva-SVV en S-Plus Meerhout

Personeel van een woonzorgcentrum het dansje van Jerusalema aanleren? Voelschorten maken voor hen? Lijndanslessen geven? Elk lid individueel bezoeken met een -zelfgemaakt- nieuwjaarscadeautje? Mariette Mensch, al 10 jaar vrijwilliger bij verschillende sociaal-culturele organisaties in Meerhout, draait er haar hand niet voor om.

Een bezige bij die constant actief is, of het nu corona is of niet. Zo omschrijven ze in Meerhout Mariette. Ze is er dagelijks mee bezig en doet het ontzettend graag, zegt ze zelf. Niet enkel de activiteiten, ze bestuurt ook mee, maakt planningen en vraagt subsidies aan.
Tijdens corona schakelde ze dus noodgedwongen over op kleinere acties voor de leden. Kleine attenties aan huis brengen, nordic walking in groepjes van 4, stadswandelingen voorbereiden, dit soort zaken. Als ze merkt dat mensen eenzaam zijn of het moeilijk hebben, doet ze een babbel, een boodschap. Ze organiseerde ook een wandelwensen-activiteit waarbij mensen al wandelend een wenskaart in de bus stoppen bij mensen die wat mentale steun kunnen gebruiken. En ze kent helaas meerdere mensen die een dierbare verloren en die ze een hart onder de riem stak.
Ik klopte zelf aan bij 150 mensen voor een babbel en met de vraag om hun lidmaatschap te vernieuwen. Ze bleven allemaal lid.
Mariette Mensch
Ze deed ook 150 sterk gewaardeerde huisbezoeken bij de leden met de vraag om hun lidgeld te hernieuwen én een kleine attentie voor hen. Een persoonlijke aanpak die werkt – iederéén hernieuwde zijn lidmaatschap – en die ze iedereen aanraadt. Die aanpak werkt overigens ook voor Mariette zelf, want zij blijft zelf gemotiveerd omdat ze merkt dat ze iets betekent voor mensen, dat ze tevreden zijn, dat er blijvende vriendschappen ontstaan binnen een vereniging.
Ook op facebook liet ze zich niet onbetuigd. Ze deelde er geregeld herinneringen aan fijne verenigingsactiviteiten van vóór corona zodat alle betrokkenen zich verbonden bleven voelen en zich – van achter het scherm – toch weer even samen waanden.
Bart Verhaeghe Neem contact op met Bart