header handjes

Sociaal-culturele Warmste Week

Van 19 tot en met 24 december is De Warmste Week terug. De solidariteitsactie van de VRT staat dit jaar in het teken van kansarmoede. Ook heel wat sociaal-culturele organisaties hopen op steun voor hun project.

Tot 1 september konden non-profitorganisaties projecten insturen die iets willen doen aan de groeiende kansarmoede in ons land. Eind september werd de lijst projecten bekendgemaakt. Voor deze projecten wordt dus tijdens De Warmste Week met tal van acties geld ingezameld. Dat geld komt terecht in één Fonds. Vervolgens stelt de Koning Boudewijnstichting - die het fonds beheert - een jury samen die zal bepalen welke projecten al dan niet gesteund zullen worden vanuit dat Fonds.
Warmte week low res

Hoe groter het Fonds, hoe meer middelen voor zinvolle projecten

Het Fonds wordt gespekt met de opbrengst van talloze acties, klein en groot, verspreid over heel Vlaanderen. Optredens, wafelenbak, fuiven, loopwedstrijden... Je kan nog steeds acties insturen. Maar je kan ook op andere manieren het Fonds steunen. Je kan de 'vlammetjes' kopen en mee vlammen tegen kansarmoede. Of je kan deelnemen aan een Warmathon. Je betaalt 15 euro om een rondje te lopen. Klassiek 'doneren' kan uiteraard ook.

Sociaal-culturele projecten

Heel wat sociaal-culturele organisaties werken met en voor mensen in armoede. Nog meer organisaties zetten activiteiten op die rechtstreeks of onrechtstreeks kansarmoede bespreekbaar en zichtbaar maken of aanklagen. In de lange lijst met projecten zien we o.a. Welzijnszorg en verschillende groepen van Welzijnsschakels, maar ook Bond Zonder Naam, de Fietsersbond, Uilenspel vzw, Toestand vzw, een mamadepot van Ferm, çavaria en Enchanté.
Bart Verhaeghe Neem contact op met Bart