header handjes

Webinar over het digitaal verenigingsloket

De Vlaamse overheid werkt al geruime tijd aan een digitaal Verenigingsloket om de dienstverlening van verschillende overheden aan verenigingen te verbeteren. Het 'V-loket' wordt een online toegangspoort voor alle aanvragen, meldingsplichten, attesten e.d. Het projectteam organiseert op 28 oktober een webinar specifiek gericht naar verenigingen.

Naast een online toegangspoort, krijgt het loket ook een beveiligde databank waarin gegevens over verenigingen bewaard kunnen worden zodat men dezelfde informatie niet steeds opnieuw hoeft in te geven wanneer men met verschillende overheden in contact komt. Zo wordt overheidsadministratie voor elke vereniging straks een kwestie van enkele eenvoudige klikken. Dat is althans het plan.
Verenigingsloket

Webinar op 28 oktober

Op 28 oktober 2021 organiseert het projectteam een online webinar voor verenigingen. Ze geven dan meer uitleg bij de ambities en functionaliteiten van het digitaal loket en gaat dieper in op hoe het verenigingsleven betrokken zal worden. Geïnteresseerden kunnen zich hier inschrijven voor het webinar.
Verenigingen die concrete ideeën hebben voor dit Verenigingsloket of feedback willen leveren op de verschillende bouwstappen zullen zich binnenkort ook kunnen aanmelden op een communityplatform. Dit platform wordt in oktober gelanceerd en biedt de mogelijkheid om het project van nabij te blijven volgen.
Bart Verhaeghe Neem contact op met Bart