header handjes

De officiële teksten: decreet, uitvoeringsbesluit en memorie

Soms wil je niet alleen de geest, maar ook de letter van de wet kennen. Hier vind je tekst van het decreet op het sociaal-cultureel volwassenenwerk in zijn meest oorspronkelijke vorm.
Bij elk decreet hoort ook een memorie van toelichting. Die geeft tekst en uitleg bij de decreettekst.
Het uitvoeringsbesluit maakt de bepalingen in het decreet concreet. Dit is het uitvoeringsbesluit bij het decreet sociaal-cultureel werk.
Dit decreet heeft tot doel om in het domein van het sociaal-cultureel volwassenenwerk organisaties te subsidiëren die, vanuit een civiel perspectief en met respect voor de gemeenschappelijke sokkel van waarden, fundamentele rechten en vrijheden, een betekenisvolle bijdrage leveren aan de emancipatie en dialoog van mensen en groepen én aan de versterking van een duurzame, inclusieve, solidaire en democratische samenleving door sociaal-culturele participatie en gedeeld burgerschap van volwassenen te bevorderen en gedeelde samenlevingsvraagstukken tot publieke zaak te maken. Hiervoor ontwikkelen en verspreiden zij praktijken die hierop een werkend antwoord kunnen bieden.
-doel van het decreet uit het decreet sociaal-cultureel volwassenenwerk-
Jan Janssens <p>Quisque id massa in est dignissim facilisis vel ut purus. Nullam hendrerit, dolor blandit convallis auctor, ex neque luctus purus.</p> Neem contact op met Jan

Meer weten over deze wetteksten?

Neem contact op met Hannes of Dirk

Maak kennis met ons team