header handjes

Beryl Otieno – vrijwilligster bij Talk Point

Beryl is al 14 jaar vrijwilligster. Zij is momenteel voorzitster/trekker van de Brugse vereniging Talk Point, een lidorganisatie van FMDO. Talk Point is een multiculturele organisatie die kookinitiaties organiseert waarop mannen en vrouwen welkom zijn. Tot corona kwam.

De mensen van Talk Point kwamen elke maand samen om multicultureel te koken, steevast vegetarisch of veganistisch. Soms deden ze een uitstap naar Brussel of bezochten ze een kruidenwinkel. Vlak voor corona startte Beryl met een loopgroepje binnen Talk Point. Dit werd al snel een multicultureel groepje van een 30-tal (vooral) vrouwen. Onder de noemer start to run/start to meet gingen ze samen lopen of wandelen gevolgd door een klein hapje of drankje en tijd om elkaar beter te leren kennen. Uiteraard moest Talk Point alle reguliere verenigingsactiviteiten stopzetten, maar samen lopen en wandelen bleven ze verder zetten, rekening houdend met de coronaregels. Een buitenactiviteit met 4 betekende lopen in groepjes van 4 met ruime afstand tussen verschillende groepjes. Ze kozen daarbij bewust voor een parcours in de polders waar minder volk aanwezig was dan hun reguliere loopparcours nabij het centrum van Brugge.
Als je iets betekent voor een ander, blijf je zelf ook gemotiveerd
Beryl Otieno
Beryl Otieno FMDO
Dat lijkt goed voor eventjes, maar hoe hield ze iedereen gemotiveerd? Beryl vroeg bijvoorbeeld dat iedereen die alleen ging lopen, daar telkens een foto van postte in hun whatsappgroepje. Zo stimuleerden ze elkaar. Beryl zocht ook actief de connectie op. Als ze merkte dat iemand niet zo goed in zijn/haar vel zat, dan vroeg ze om even samen te wandelen of lopen. Beryl heeft het gevoel dat corona de groep eigenlijk nog dichter bij elkaar heeft gebracht. Want tijdens die wekelijkse wandelingen of looptochten konden de leden bij elkaar terecht, spraken ze elkaar moed in en gaven ze elkaar steun. Zo zijn ze als groep gegroeid het afgelopen jaar. En Beryl ook, want als je hoort dat je zinvol bezig bent, dat je iets betekent voor een ander, dan blijf je zelf ook gemotiveerd.
Bart Verhaeghe Neem contact op met Bart