header handjes

36% goedgekeurde bovenlokale cultuurprojecten in de 9e ronde

21 aanvragers krijgen vanaf januari 2024 een subsidie als bovenlokaal cultuurproject. Zij dienden vorig jaar een voorstel in tijdens de 9de projectoproep. En Minister van Cultuur Jambon oordeelde dat zij stevig samenwerken over de grenzen van gemeenten en sectoren heen. 36 andere gegadigden visten achter het net.

Net geen 2,5 miljoen

De goedgekeurde projecten vind je hier. 2.469.471 euro krijgen de 21 positief geadviseerde projecten in het totaal. Bij de gelukkigen deze keer geen sociaal-cultureel werk en weinig amateurkunsten als hoofdindieners. Circus laat zich wel opmerken. Naar de berichtgeving van het Departement. De overheid is kariger met informatie dan voorheen. Zo biedt het overzicht geen info meer over geografische spreiding, dien je zelf de duur van het project uit te tellen en kan je de aard van de hoofdindiener alleen maar tussen de lijnen aflezen. Ergens begrijpelijk gezien de vele kanttekeningen die bij deze criteria te maken zijn. We weten wel dat slechts 3 goedgekeurde projecten minder dan 25.000 euro vroegen en kregen. Het hoogste budget (327.000 euro) is weggelegd voor het multidisciplinair collectief ‘Lucinda Ra’ dat voor drie jaar een atelierwerking zal organiseren in het Dr. Guislain museum.

Subsidie voor jouw project? 2 opties vanaf nu!

Wens je zelf financiële steun voor jouw bovenlokaal cultuurproject? Dan kan je een dossier indienen voor 15 november 2023 (of 15 mei 2024). Of, voor 1 maart (of 1 september) 2024 als het om een ‘kleinschalig project’ gaat. Dit reglement is nieuw! OP/TIL legt je het verschil uit en biedt hulp om jouw idee te versterken.
OPTIL bovenlokale subsidies

De praktische wegwijzer van steunpunt OP/TIL

Illustere voorgangers

Uit een eerdere projectronde: Verhaal de Natuur is een project van Natuuracademie. Hun vrijwilligers én leden van FMDO gaan op zoek naar verhalen over de natuur die nog niet zo vaak zijn verteld. Natuurgidsen en slampoëten staan schouder aan schouder in een natuurgebied. Hun relaas kan je beluisteren via podcast en youtube video.
Elke Verhaeghe Neem contact op met Elke