header handjes

Danny Vanpoucke – vrijwilliger bij Landelijke Gilden Koolskamp

Een gedreven duivel-doet-al en een overtuigde teamspeler. Maak kennis met Danny Vanpoucke, voorzitter van Landelijke Gilden Koolskamp. “Dankzij corona leerden mensen hun dorp echt kennen en weten ze nu waar de andere leden van onze vereniging wonen”.

Koolskamp is een klein dorp, een deelgemeente van Ardooie, met een fijn verenigingsleven en waar iedereen elkaar kent. Zodra ook Koolskamp in lockdown ging, probeerde Danny met zijn collega’s maandelijks minstens één activiteit te doen. Zo organiseerde hij een online cluedospel waar men ‘de moord’ moest oplossen met behulp van filmpjes. Ook een muziekbingo ging online. Daarnaast werd er gewandeld. Véél gewandeld. Soms met een spel aan gekoppeld, zoals die keer dat bestuursleden een grote letter aan hun raam plakten en de leden er de juiste woorden moesten mee vormen.
Hoe je andere vrijwilligers blijft motiveren? Door af en toe te zeggen: “kom jongens, we moeten ne keer iets gaan doen!”
Danny Vanpoucke
Danny maakt het niet te moeilijk. Uit het oog is uit het hart, dus spreek elkaar aan, blijf elkaar ondersteunen, hou contact en blijf één groep vormen. Zo trek je mensen mee. Blijf initiatieven nemen en openstaan voor nieuwe dingen.
16473 Kader maart 2021 Danny Vanpoucke
Danny heeft het gevoel dat de leden van Landelijke Gilden Koolskamp in de coronatijd meer naar elkaar toe gegroeid zijn. Dat ze hun eigen dorp nu ook beter kennen. Voor corona kwamen mensen elkaar tegen tijdens de activiteiten of op café, terwijl je nu tijdens een wandeling vaak hoorde ‘oh, maar jij woont hier!’. Zelf had hij niet het gevoel opgesloten te zitten. Wat volgens hem alles te maken heeft met de goeie groep, een sterk team en een goed bestuur. Zeiden we al dat Danny een teamspeler is?
Bart Verhaeghe Neem contact op met Bart