header handjes

De Federatie Challenge: Karin Brouwers op bezoek bij Vormingplus Oost-Brabant.

In het kader van ‘De Federatie Challenge’ proeven een aantal parlementsleden van het sociaal-culturele en amateurkunstenveld. Karin Brouwers, parlementslid voor CD&V en sinds 2014 lid van de Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media beet donderdag 10 oktober de spits af. Vorming Plus Oost-Brabant nodigde mevrouw Brouwers uit op voorstelling van het boek ‘Racisme. Over wonden en veerkracht’. 

Racisme. Over wonden en veerkracht

In een salonevenement in Hal 5 ging Naima Charkaoui dieper in op haar boek ‘Rasicme. Over wonden en veerkracht’. Aan de hand van enkele voorbeelden toonde ze wat racisme doet met mensen, hoe racisme de gezondheid en de ontwikkeling schaadt van wie erdoor geviseerd wordt. 'Mama ik wil niet meer bruin zijn' is één van de vele citaten die je in het boek leest. Vervolgens gingen deskundigen Nadia Fadil, Fourat Ben Chikha en Don Pantzou met elkaar hierover in gesprek.

Na afloop van de activiteit gaf mevrouw Brouwers aan dat ze dergelijke activiteiten zeer waardevol vindt. Zo ging Naima Charkaoui bijvoorbeeld dieper in op ‘onbedoeld racisme’, een fenomeen waarbij we, aldus mevrouw Brouwers, vaak nog veel te weinig bij stil staan. Dergelijke activiteiten zorgen voor nieuwe inzichten en roepen op zowel een directe als indirecte manier op tot actie. Eén van de deskundigen gaf ook aan dat kunst en cultuur jongeren een stem kan geven, een manier om met dit soort fenomenen om te gaan. Een stelling waarmee mevrouw Brouwers volledig mee akkoord gaat.

Verder gaf mevrouw Brouwers ook aan dat ze het belangrijk vindt om als politica deel te nemen aan dergelijke activiteiten zodat ze voldoende voeling blijft hebben met het werkveld. Een tevreden parlementslid dus, en een tevreden Vormingplus, want: “deze avond was een voorbeeld van hoe wij ons komende jaren willen positioneren”, aldus Liesbeth Provoost, directeur van Vorming Plus Oost-Brabant.

20191010 Challenge Karin Brouwers 11

De Federatie Challenge: al een tiental activiteiten gepland

De volgende maanden trekken we met verschillende parlementsleden het hele land door om hen kennis te laten maken met sociaal-culturele of amateurkunstenorganisaties. Zo gaat Cathy Coudyser (NV-A) deze week op bezoek bij kunstenaars in West-Vlaanderen in het kader van Buren bij Kunstenaars van Kunstwerkt en gaat Staf Pelckmans (Groen) in gesprek met een lokale afdeling van Welzijnsschakels. Meer hierover in onze volgende nieuwsbrieven. 

Soms moeten we eens afzakken naar het veld zelf. Dit was een straffe avond. Ik zou dat weer eens meer moeten doen.
Karin Brouwers, CD&V