header handjes

De Federatie Challenge: Stephanie D'Hose op bezoek bij VOEM

In het kader van ‘De Federatie Challenge’ proeven een aantal parlementsleden van het sociaal-culturele en amateurkunstenveld. Zo was Stephanie D’Hose, commissielid Cultuur voor Open VLD, net voor de kerstvakantie aanwezig op de uitreiking van de 22ste emancipatieprijzen van VOEM.

Stephanie Dhose Web Low 24

In Gent reikte de Vereniging voor Ontwikkeling en Emancipatie voor Moslims (VOEM) midden december haar 22ste Emancipatieprijzen uit aan organisaties of personen die zich inzetten voor een democratische, inclusieve en duurzame samenleving in diversiteit. De VOEM-prijzen bekronen bruggenbouwers die burgers betrekken, versterken en veranderen. In volgende vier categorieën werden toonaangevende organisaties of betrokken burgers bekroond: cultuur, gemeenschapsvorming, educatie en maatschappelijke beweging.

Stephanie D’Hose was niet enkel te gast op deze jaarlijkse uitreiking. Ze had ook de eer om de emancipatieprijs voor cultuur te mogen uitreiken. In deze categorie won Hind Eljadid. “Deze Antwerpse woordkunstenaar werpt via linguïstisch vakmanschap een kritisch oog op onze superdiverse samenleving.”

Tijdens het uitreiken van deze prijs bedankte Stephanie D’Hose ook de organisatie VOEM nog eens expliciet voor hun werking.

Stephanie Dhose Web Lowres
“We moeten bruggen bouwen, bruggen bouwen tussen mensen met verschillende achtergronden. Jullie doen dat. Ik zal dan ook altijd mijn rug blijven rechten voor organisaties zoals jullie”.
Stephanie D'Hose

Overige winnaars waren Welcome vzw in de categorie educatie, Janette Danyiova (Seer vzw) voor maatschappelijke beweging en Mimoun El Hammoudi (Centrum Barmhartigheid) voor de categorie gemeenschapsvorming. Er ging ook een speciale vermelding naar Agnes Vancamp (vzw Kwasa Kwasa) en Katrien De Smet (FMV – Federatie van Marokkaanse Verenigingen) voor hun pionierswerk in de emancipatiestrijd van minderheden.