header handjes

De Federatie Challenge: Conner Rousseau, Meryame Kitir en Pepijn Kennis

De voorbij weken nodigden we opnieuw een aantal parlementsleden uit om kennis te maken met het sociaal-cultureel volwassenenwerk in Vlaanderen en Brussel. Conner Rousseau, Vlaams parlementslid en voorzitter van sp.a, en Meryame Kitir, Federaal fractieleidster voor sp.a, woonden een toneelstuk bij van Pasform vzw. Pepijn Kennis, Brussels parlementslid voor de burgerbeweging Agora, keek op zijn beurt naar een kortfilm en een performance in het kader van Interlitratour, een intercultureel, literair festival in Brussel.

"(on)gewoon mezelf", theaterstuk van Pasform vzw

Conner Rousseau en Meryame Kitir, beiden van sp.a, woonden in het kader van De Federatie Challenge het toneelstuk '(on)gewoon mezelf' bij van Pasform vzw. Pasform vzw is een vormingsorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking en mensen met autisme. Naast een divers aanbod van vormingen heeft Pasform vzw ook een theateracademie. In 5 steden kunnen mensen - met en zonder beperking - proeven van theater. De theaterproductie '(on)gewoon mezelf' is het resultaat van maandenlang repeteren door de acteurs van de theateracademie in Tienen. Tijdens de voorstelling nemen de spelers je mee op ontdekking in hun leefwereld en laten zien wat inclusie voor hen betekent. Ze doen dit volgens Meryame Kitir op een zeer authentieke manier. Na afloop van de voorstelling stelden de acteurs ook enthousiast hun single en videoclip voor. De voorstelling reist de komende weken nog door Vlaanderen. Meer info over de organisatie en de geplande voorstelling vind je hier.   
Connor Rousseau De Federatie Challenge
20200218 Connor Rousseau Heel Lage Res
Een mooie boodschap op een zeer authentieke manier gebracht. Chapeau!
Meryame Kitir


Interlitratour, een intercultureel, literair festival in Brussel.

4 dagen lang ademde Brussel literatuur. Van 19 tot 22 februari organiseerden negen Brusselse organisaties Interlitratour, een intercultureel, literair festival. Pepijn Kennis, Brussels parlementslid voor de burgerbeweging Agora, keek er naar de kortfilm Meli Melo van Julian Wolf, waarin de Brusselse jongerentaal een hoofdrol speelt, gevolgd door een performance van Arber Aliaj en Geert Dehaes. Interlitratour bestaat uit activiteiten van tal van organisaties, verenigingen en burgerinitiatieven. Alle evenementen begeven zich op het boeiende kruispunt van internationale literatuur, migratie naar België en samenleven in Brussel. Het festival is een initiatief van Arthis (Belgisch-Roemeens Cultureel Huis), Davidsfonds, FMDO, Internationaal Comité, Masereelfonds, Vermeylenfonds, Willemsfonds, Peace Performance Train en Muntpunt. Meer info over het festival dat recentelijk navolging krijgt in Mechelen en Antwerpen vind je op de website van Interlitratour

20200306 Pasvorm Pepijn Crop© Jasper Flikschuh6

Jasper Flickshuh