header handjes

Marc Hollanders en Eddy Van Acker - vrijwilligers bij OKRA Waas en Dender

Voor een straf duo vrijwilligers van OKRA betekent corona zich meteen onderdompelen in de digitale wereld. Een jaar later hebben Marc en Eddy, samen met beroepskracht Anneke Van Steen, de OKRA-communicatie in de regio een eigentijdse draai gegeven en er heel wat vrijwilligers mee gemotiveerd.

Marc is al een 8-tal jaar actief bij Okra regio Waas en Dender en houdt zich vooral bezig met communicatie en belangenbehartiging. Zo maakt hij foto’s van activiteiten en werkt hij mee aan het regionaal blad. Al snel komt hij regelmatig samen met Eddy en Anneke om samen nieuwe ideeën te bedenken.
Toen corona uitbrak, begonnen ze met video’s maken en het streamen van activiteiten als lezingen, praat- en discussieavonden. Zo konden activiteiten blijven doorgaan en konden hun leden mee volgen via Youtube. En ze schakelden nog een versnelling hoger toen ze voor de Okra Startdag – een groot moment voor alle betrokkenen bij de organisatie – een heuse startfilm maakten. Om ook andere mensen mee te trekken in het digitale – waarvan ze overtuigd zijn dat het een blijver is – werkten ze een cursus fotografie en een cursus streamen uit. De technische beslagenheid van Eddy is hierbij een grote troef. De cursus verloopt via Youtube. Ze maakten ook een vormingspakket over “hoe online werken”, wat intussen door meerdere Okra-groepen gebruikt wordt.
Marc hollanders

Marc Hollanders (Okra Waas en Dender)

Eddy2

Eddy Van Acker (Okra Waas en Dender)

Blijf mensen samenbrengen en blijf er zelf in geloven
Marc Hollanders
Het raakt hen als ze merken dat ze -zeker in deze moeilijke tijden- een aandeel hebben in de motivatie en het engagement van mensen. Dit motiveert hen en ze hebben dan ook maar één tip: blijf mensen samenbrengen en blijf er zelf in geloven.
Bart Verhaeghe Neem contact op met Bart