header handjes

Nog meer inspiratie

Ook andere sectororganisaties en de overheid bieden vaak tips en voorbeelden aan. Mogelijk kunnen die ook interessant zijn voor jouw sociaal-culturele of amateurkunstenorganisatie? Ook voor lokale besturen bieden ze vaak interessante aanknopingspunten.

Deze website van Bataljong biedt heldere informatie, tips én vele praktijkvoorbeelden over hoe je als lokaal bestuur het jeugdwerk in uw gemeente kan ondersteunen. Op deze deelsite van Vlaanderen Helpt vind je inspiratie en goede voorbeelden van hoe andere lokale besturen het aanpakken. Hier vinden lokale besturen de handreiking die de Vlaamse regering ter beschikking stelde in het kader van lokale relance. Het Agentschap Binnenlands Bestuur geeft lokale besturen deze aanbevelingen inzake de besteding en boeking van lokale subsidies. De Ambrassade lanceerde samen met het jongereninfoplatform Wat Wat de website #damagnog. De campagne werd uitgewerkt met jongeren en omvat zowel een reeks video's als de zeer interessante infobrochure MAGDANOG?! over corona voor jongeren. Ze biedt een overzicht van coronaveilige activiteiten en werd bovendien vertaald in heel wat verschillende talen. Doe er uw voordeel mee!

    Bundelde uw organisatie ook informatie die zinvol kan zijn voor lokale sociaal-culturele en amateurkunstenorganisaties in coronatijden? Laat het ons weten en we geven het een plek in deze kit.

    Bart Verhaeghe Neem contact op met Bart