header handjes

Socrowd lanceert gratis gids voor geslaagde crowdfundingscampagne

Dossier: Zakelijk en financieel

Socrowd lanceert 'School of Success'. Daar hoort onder meer een gratis gids bij voor een geslaagde crowdfundingscampagne. Dit is een breed basisdocument met alle stappen en succesfactoren voor een succesvolle campagne.

Socrowd?

Socrowd is een coöperatieve vennootschap, ontstaan in de schoot van de sociaal-culturele organisatie Fairfin vzw. Fairfin is nog steeds de belangrijkste aandeelhouder van Socrowd, samen met een aantal andere organisaties en vele particulieren. Socrowd richt zich op initiatieven uit de sociale economie, de sociaal-culturele, de ecologische, de welzijns, onderwijs en de noord-zuid sector. Socrowd is een praktische tool om mensen en organisaties te stimuleren met hun geld een een faire investering te doen. Concreet is het een financieringsmodel dat crowdfunding opzet voor organisaties of projecten met een positieve impact op de samenleving. Het bedrag dat je ophaalt bij je achterban, doet Socrowd maal drie. Met die renteloze lening investeer je veilig en betrek je bovendien je achterban op een heel eenvoudige manier. Als de lening is afbetaald, krijgt iedereen zijn geld terug.

Socrowd School of Success?

Socrowd lanceert nu haar vernieuwde 'Socrowd School of Success'. Vanuit de vaststelling dat ze veel vragen krijgen als: hoe begin ik aan zo'n crowdfunding? Hebben jullie goeie tools om dit op te zetten? Daarom maakte Socrowd een breed basisdocument om alvast mee te starten. Daarnaast bevat de gids tips over alle aspecten van crowdfunding, van het opzetten van je campagnepagina tot het bedanken van je crowd. Socrowd gaat er prat op dat hun sociaal crowdfundingplatform al 8 jaar lang ervoor zorgt dat elke campagne minstens 100% van haar doelbedrag haalt.

Op 8 december organiseert Socrowd een gratis webinar, waarin ze in 1 uur uitleggen hoe Socrowd en tjokvol tips & trics hoe je aan de slag kan met hun School of Success. Alle verdere info op info@socrowd.be

Bart Verhaeghe Neem contact op met Bart