header handjes

Vrijwilligers, verenigingen en professionals welkom op inspiratienetwerkmoment in Roeselare op 28 september

State of the Region West-Vlaanderen is hét inspiratiemoment voor vrijwilligers, verenigingen, professionals, deelnemers aan burgerinitiatieven en alle andere geëngageerde krachten uit de regio. Wil je nieuwe ideeën opdoen? Dan kan je die in West-Vlaanderen komen halen!

Hoe komt het dat sommige verenigingen, organisaties of diensten dat ietsje meer dynamiek en energie lijken te hebben dan andere? Vaak hebben ze mensen in hun midden die graag over het muurtje kijken van hun eigen groep en een neus hebben voor interessante kansen en mensen. Marc Jans en Nele Vanderhulst van Socius belichten de rol van deze zogenaamde ‘grenswerkers’ in organisaties en de kracht die ze kunnen betekenen. Getuigenissen zijn er uit onze eigen streek:
  • Wanda Vandekerkhof: trekker ‘stuyfplek’ De Klisse in Oostende
  • Patrick Anthone: ondersteuner buurtwerk in Sint-Pieters Brugge
  • Bert Reubens: vrijwilliger burgerinitiatief WOP Tielt
We sluiten af met een slam poetry-optreden van de jongeren van de Stroate en een glas aan de toog om de beste inspiratie uit te wisselen!
State of the Region is een initiatief van de drie Avansa’s (vroeger Vormingplus) en de intergemeentelijke culturele samenwerkingsverbanden van West-Vlaanderen. Woensdag 28 september 2022 – Trax, Traxweg 1 in Roeselare 19 – 19.30 uur: onthaal 19.30 – 20.30 uur: Marc Jans en Nele Vanderhulst 20.30 – 22 uur: netwerkmoment Inschrijven bij Avansa Regio Brugge via www.avansa-brugge.be/blog/state Het evenement is gratis.
2022 09 28 Logo State of the Region West Vlaanderen
Partners: Avansa’s Midden en Zuid-West-Vlaanderen – Avansa Regio Brugge – Avansa Oostende-Westhoek IGS’en: CO7 – Viertoren – Ijzervallei – Ginter - Bie Midwest – Zuidwest
Elke Verhaeghe Neem contact op met Elke