header handjes

Maak je eigen giftencampagne-spot!

Wil je een gepersonaliseerde filmspot om je giftencampagne te ondersteunen? Dan is inschrijven voor de campagne 'Maak van geven een kunst' misschien iets voor jullie?

Waar gaat dit over?

In 2017 kondigde minister Gatz aan dat hij cultuursector ’de kunst van friendraising’ wil bijbrengen. Een jaar later startte het vormingstraject ‘de kunst van friendraising’ en Het Atelier, dat minister Gatz, in samenwerking met Emolife Belgium opzet. Bedoeling is om de aanvullende financieringsvorm ‘giften’ efficiënter aan te boren. “De campagne ‘Maak van geven een kunst’ bouwt voort op het vormingstraject Het Atelier. Met Het Atelier willen Vlaams minister van Cultuur en het Departement Cultuur, Jeugd en Media samen met Emolife culturele en sociaal-culturele organisaties in staat stellen om op een correcte en professionele manier aan fondsenwerving te doen”.

Wat kan dit voor jouw organisatie betekenen?

Elke (socio-)culturele organisatie die erkend is door het Departement Cultuur, Jeugd en Media kan meedoen. Je krijgt een professionele en gepersonaliseerde spot in handen die je kan inzetten in je eigen communicatiekanalen. Elke spot bestaat uit een algemeen deel van 30 sec. gevolgd door jouw persoonlijke boodschap van nog eens 30 sec.. De opnames en montage worden professioneel verzorgd door productiehuis Clementine. Daarnaast ontvang je een login voor de intranetpagina van de campagne met daarop de tips & tricks om je eigen campagne succesvol te lanceren

Interesse in een eigen campagnespot?

Inschrijven voor het opnemen van je eigen campagnespot kan nog tot en met 28 februari, door een korte mail te sturen naar Hans Lenders (hanslenders@emolife.be) met de vermelding ‘Inschrijving reeks 2 – Maak van geven een kunst.’ Bij twijfel of vragen kan je indien je dat wenst bellen of mailen naar Emolife (tel. 0472 11 41 98, mail:  hanslenders@emolife.be) Vervolgens ontvang je van Emolife een bevestiging van je inschrijving met alle praktische informatie, je login voor het intranet en een opnameformulier. Stuur het opnameformulier ingevuld terug. Hierin staan een aantal praktische vragen over je droom, voorkeur voor een opnamedag enz.. Dit document vormt ook de overeenkomst tussen jou en Emolife. Voor de opnamedag hoef je maar één uur ter plaatse te rekenen, plus 30 minuten voor de start aanwezig zijn (zo heb je nog wat tijd om de pitch te oefenen).
De eerste opnamedagen zijn voorzien op dinsdag 23 en woensdag 24 april. De exacte locatie wordt nog bevestigd (waarschijnlijk in Gent, goed bereikbaar). Na  de opnames worden de spots gemonteerd. Je ontvangt daarna een link naar je eigen spot. Eventuele aanpassingen kunnen nog doorgevoerd worden. Hierna kan je de spot inzetten waar en wanneer je wil. Normaal gezien wordt alles afgerond begin juni.  

Kostprijs?

Dit aanbod is niet gratis maar je eigen bijdrage is beperkt door de financiële steun van de Vlaamse overheid. Bovendien is je bijdrage geschaald op basis van je omzet (incl. subsidies).  
Gemiddelde omzet van de laatste 2 boekjarenPrijs (excl. BTW)
kleiner dan € 350.000€ 600
tussen € 350.000 en € 750.000€ 900
hoger dan € 750.000€ 1.200

Voorbeelden

Inmiddels hebben al zo’n 40 culturele en sociaal-culturele organisaties in Vlaanderen hun eigen campagnespot opgenomen. Ook een aantal sociaal-culturele organisaties gingen reeds in op dit aanbod: DavidsfondsNetwerk Bewust VerbruikenLiga voor de MensenrechtenOost West Centrum. Klik op de namen om de filmpjes te bekijken! Andere voorbeelden vind je op de portfoliopagina van de campagne 'Maak van geven een kunst.
Kristien Vermeersch Neem contact op met Kristien