header handjes

Liesbeth De Winter wisselt De Federatie in voor Beweging.net

Liesbeth De Winter, co-directeur van De Federatie, verlaat op 1 juli haar organisatie. Zij maakt de overstap naar Beweging.net, waar zij algemeen secretaris wordt. De Raad van Bestuur van De Federatie vernam dit nieuws vandaag. Net als haar team, feliciteert hij Liesbeth met deze aanstelling. En de dankbaarheid voor de afgelopen jaren is groot, ontiegelijk groot.

Spitse creativiteit

Liesbeth begon 11 jaar geleden bij onze organisatie. Al snel nestelde ze zich in belangrijke beleidsdossiers, zoals het lokaal cultuurbeleid. Maar haar hart lag ook bij de sociaal-culturele bewegingen, voor wie zij een decennium lang aanspreekpunt was. Stelselmatig drukte zij steeds meer stempels op de werking van De Federatie. De communicatie, de huisstijl, de evenementen, de politieke netwerking en ga zo maar door. Haar creativiteit en een regen aan spitse vondsten konden hier hun weg vinden.

Meer en beter

Hardnekkige beleidsdossiers kneedde zij mee om tot winstpunten voor het sociaal-cultureel werk. Nu eens door te enthousiasmeren, dan weer door te inspireren en zo nu en dan door onwrikbaar de hakken in het zand te zetten. Ook de recente verbreding van de werking naar amateurkunsten en burgerinitiatieven lag haar zeer nauw aan het hart. Als eerste voorzitter van Scwitch gidste zij deze start-up naar de vakkundige dienstverlening die onze sector verdient.

Deze competenties vertaalden zich in steeds grotere verantwoordelijkheden binnen De Federatie, waar zij sinds het najaar van 2018 directeur was, zij aan zij met Dirk Verbist.

Stevige vervanging

Hoewel verrast door het nieuws van vandaag, zijn we natuurlijk niet verbaasd dat ook anderen haar talenten opmerkten. En zo komt er over anderhalve maand een einde aan een boeiend parcours bij De Federatie.

Sterke mensen maken sterke organisaties met straffe stafmedewerkers. En hun passie, gedrevenheid en deskundigheid trekken op hun beurt opnieuw sterke mensen aan. De Raad van Bestuur maakt de volgende weken werk van een stevige vervanging. Intussen neemt Dirk Verbist vanaf vandaag de vertegenwoordigingen van Liesbeth over.

En neen, in stilte zal Liesbeth niet vertrekken. De Federatie houdt de traditie in ere om belangrijke momenten hand in hand te laten gaan met fijne feestjes. We houden ons, u én Liesbeth eraan.Lees hier ook het persbericht van Beweging.net