header handjes

Allemaal politiek!

2024 is een belangrijk verkiezingsjaar. Maar ook buiten het stemhokje hebben we elk apart en allemaal samen invloed op de wereld rondom ons. Socius toont de komende maanden via de gloednieuwe campagne 'Allemaal politiek' dat iedereen op zijn, haar of hun manier de samenleving mee vormgeeft en zorgt voor maatschappelijke verandering. Elke dag opnieuw. Samengevat: sociaal-cultureel werk is politiek zijn, of zal niet zijn!

Ik, jij, jullie ... we zijn allemaal politiek!

De campagne 'Allemaal politiek' zet de komende maanden tientallen praktijken, sociaal-cultureel werkers en activisten in de kijker via video’s, podcasts, dagboeken en reportages. Stuk voor stuk getuigenissen over hoe we met z’n allen een democratische, inclusieve, solidaire en duurzame samenleving kunnen realiseren. Kleinschalig, grootschalig. Individueel of in groep. Uit goesting of verontwaardiging. In rechte lijn naar een betere samenleving. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Doe mee!

Om de centrale boodschap van deze campagne zo breed mogelijk te verspreiden, vraagt Socius jullie hulp. Op allemaalpolitiek.be staat bovenaan de knop ‘Doe mee’. Daar vind je heel wat materiaal (aankondiging, banners, animatievideo, …) dat je vanaf nu naar hartenlust mag verspreiden via jouw eigen kanalen. De komende maanden publiceert Socius p allemaalpolitiek.be steeds nieuwe video’s, podcasts en praktijken. Straffe verhalen en getuigenissen die het verdienen om geliket en gedeeld te worden om bij zoveel mogelijk mensen terecht te komen. Socius rekent op jouw medewerking. Want 2024 is niet alleen een belangrijk verkiezingsjaar. Het is ook een belangrijk jaar om de kracht en de impact van het sociaal-cultureel actorschap in de verf te zetten. Om aan te tonen hoe we met z’n allen werk kunnen maken van een betere samenleving.
Allemaal Politiek gif3 achtergrond

De campagne 'Allemaal politiek' zet tientallen praktijken, sociaal-cultureel werkers en activisten in de kijker via video’s, podcasts, dagboeken en reportages.

Contacteer Socius als je vragen hebt of hulp kan gebruiken bij de verdere verspreiding van de campagne.

Bart Verhaeghe Neem contact op met Bart