header handjes

De Federatie Challenge: parlementsleden ondergedompeld in de sector

Eind augustus organiseerde De Federatie weer het Wascabi-evenement, hét netwerkmoment waar beleidsmakers en sectormedewerkers sociaal-cultureel werk en amateurkunsten in dialoog gaan, op en naast het podium. Nu, bij de start van de nieuwe legislatuur, gaan we met onze 'Challenge' een stapje verder! 

De Federatie Challenge

Ons plan? We laten een aantal leden van de commissie Cultuur en andere relevante commissies proeven van het sociaal-culturele en amateurkunstenveld. We brengen hen in direct contact met diverse sociaal-culturele en amateurkunstensorganisaties en plaatsen hen in de rol van vrijwilliger en/of deelnemer: een ervaring die hen zal bijblijven, ook als ze terugkeren naar hun commissies in het parlement.

Logisch dat we niet enkel voor de cultuurcommissie kiezen, want onze sectoren kennen heel wat raakvlakken met andere domeinen. Denk maar aan het (kunst)onderwijs, integratie, innovatie, welzijn, mobiliteit…

Digi Fed Challenge

Parlementsleden zelf aan de slag

Voor de start krijgen de parlementsleden een korte uitleg over de gastorganisatie en de sector. Daarna gaan ze zelf aan de slag, samen met de andere deelnemers en de organisatie. Een fotoverslag van hun ervaringen mag natuurlijk niet ontbreken.

Marius Meremans (N-VA), Staf Pelckmans (Groen), Cathy Coudyser (N-VA), Karin Brouwers (CD&V), Stephanie D’Hose (Open Vld), Manuela Van Werde (N-VA), Piet De Bruyn (N-VA) en Annabel Tavernier (N-VA) staan nu al op onze deelnemerslijst, die nog verder aangroeit.

Meer weten? Geef gerust een seintje aan Hannes!