header handjes

Brochure ‘DE KOEPEL-VZW EN HAAR LOKALE AFDELINGEN , EEN LAT-RELATIE? Juridische en financiële autonomie of verbondenheid?’

Dossier: Zakelijk en financieel

Ze is er... de update van onze brochure ‘De koepel-vzw en haar afdelingen, een LAT-relatie’. Helemaal in lijn met het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen én met een nieuwe frisse look.

Sociaal-culturele organisaties werken met afdelingen, lokale groepen of hoe je ze ook wil noemen. Of dit er nu veel of weinig zijn, regelmatig duiken dezelfde vragen op i.v.m. de juridische relatie tussen die afdelingen of lokale groepen en de (koepel)vereniging. Daarom publiceert De Federatie een gebruiksvriendelijke handleiding over de juridische en financiële autonomie en/of verbondenheid tussen het landelijke en het lokale niveau van een organisatie. We hopen via deze weg enige duidelijkheid te scheppen.


In 2017 verscheen al een brochure, maar die werd nu op een heel aantal punten geactualiseerd. Ook de nieuwe definiëring van wat een grote, kleine of micro-vzw is en hun respectievelijke verplichtingen qua jaarrekening, zijn erin opgenomen.
Doorblader de brochure hier.
Hieronder kan u de brochure downloaden.
Kristien Vermeersch Neem contact op met Kristien

meer weten over deze brochure, of vragen over zijn inhoud?

Neem dan contact op met Hannes of Kristien!

Naar Hannes en Kristien