header handjes

Genomineerden Çavaria Awards zijn bekend

Op 27 januari reiken we de Çavaria Awards uit op het benefietevent SPARKLE in Kunstencentrum Vooruit in Gent. De genomineerden zijn Ketnet, De Morgen en Novaya Gazeta voor de Çavaria Media Award, en Don Bosco Haacht, Stad Gent en Piet De Bruyn voor de Çavaria Campaign Award.

Jaarlijks lauwert çavaria personen of organisaties die zich verdienstelijk inzetten voor de rechten en het welzijn van holebi’s en transgenders. Er zijn drie categorieën: Media, Campaign en Lifetime Achievement.

Çavaria Media Award

De Çavaria Media Award reikt çavaria uit aan tv-programma’s, radioshows, tijdschriften, auteurs, redacties, zenders, uitgeverijen, productiehuizen, enzovoort, die het afgelopen jaar op een uitzonderlijke manier bijdroegen aan de rechten en het welzijn van holebi’s en transgenders. De genomineerden van 2017 zijn:
  1. Ketnet naar aanleiding van hun geïntegreerde en niet-problematiserende aanpak van diversiteit doorheen hun programmatie. 
  2. De Morgen met hun dossier ‘De Genderrevolutie’.
  3. Novaya Gazeta met hun onthullingen over de opsluiting, marteling en moord op Tsjetsjeense homo- en bimannen. 


Çavaria Campaign Award

De Çavaria Campaign Award reikt çavaria uit aan opmerkelijke holebi- en transgendergerelateerde campagnes. Dit kan een schoolactie zijn, een publiek statement, een postercampagne, een fundraisingsevent, enzovoort. Campagnes die in 2017 in het oog sprongen zijn:
Sparkle Cavaria
  1. Don Bosco Haacht met hun Gay-Straight Alliance (GSA). 
  2. Stad Gent met hun campagne ‘Hij/zij voorbij’. 
  3. Piet De Bruyn voor zijn werk als Algemeen Rapporteur voor de Rechten van LGBTI-Personen in de Raad Van Europa en voor zijn rapport 'Promoting the human rights of and eliminating discrimination against intersex people’. 


Çavaria Lifetime Achievement Award

De Lifetime Achievement Award werkt niet met nominaties. Hij wordt uitgereikt aan mensen die zich hun leven lang verdienstelijk hebben gemaakt voor de rechten en het welzijn van holebi’s en transgenders.

De Morgen was alvast blij met zijn nominatie. Klik hier.  En de VRT ook. Klik hier.

Meer informatie?

Klik door naar de webpagina van onze vereniging Çavaria. 

Klik hier