header handjes

Samenaankoop CO₂-meters verlengd / samenaankoop hybride vergadermateriaal in de steigers?

Nu duidelijk is dat corona nog geruime tijd aanwezig zal blijven, is het belang van luchtkwaliteit en ventilatie des te groter om het besmettingsrisico te beperken. Daarom wordt de samenaankoop van CO₂-meters - begin juni gelanceerd door Scwitch, Sociare, Formaat en De Federatie - verlengd tot 31 december 2021. Omdat ook 'hybride' vergaderen een blijver lijkt te zijn, polst Scwitch via een bevraging naar interesse in een samenaankoop van het nodige technische materiaal.

Om het CO₂-gehalte in een ruimte te meten, gebruik je een CO₂-meter. Via kleuren (groen, oranje, rood) kan je in één oogopslag zien wanneer bepaalde waarden overschreden worden en je dus moet ingrijpen (meer verluchten, minder deelnemers...). Een CO₂-meter is daarom een zinvol instrument om een veilige activiteit te garanderen. In samenwerking met De Federatie, Sociare en Formaat organiseerde Scwitch een samenaankoop van CO₂-meters die nu verlengd wordt tot 31 december.
Atal CO2

CO₂-meter MB450NV (het standaardmodel)

Alle info over deze samenaankoop en over de aangeboden toestellen is te vinden in dit artikel en op de website van Scwitch.

Hier vind je de huidig geldende coronamaatregelen.

Naar een samenaankoop hybride vergadersystemen?

Wie al eens een overleg had waarbij een deel van de mensen fysiek aanwezig is en een deel van de mensen online mee vergadert, kan ervan meepraten. Je hoort en/of ziet mensen maar half. De focus ligt meer op het gedoe met laptops en instellingen in plaats van op de inhoud van de vergadering. Enfin, met de middelen waarover een modale organisatie beschikt, is hybride vergaderen alles behalve een aantrekkelijke optie.
Hybride vergaderen
Los van de technische mankementen kan hybride vergaderen toch een zinvolle aanvulling zijn als bijvoorbeeld een deel van het team thuiswerkt, of als je met veel verschillende lokale afdelingen wil vergaderen of een Algemene Vergadering met veel volk organiseert.
Mits goeie apparatuur is dat ook realiseerbaar. Het gaat dan over een camera voor vergaderruimtes die alle aanwezigen in beeld brengt, één of meerdere goeie microfoons, een groot scherm en speakers.
      Vooraleer Scwitch dit verder onderzoekt en overgaat tot het organiseren van deze samenaankoop, willen ze bij de sector polsen of er (voldoende) nood en interesse voor is. Daarom lanceren ze deze bevraging die je nog tot en met 8 november 2021 kan invullen. We delen volgende week de bevraging ook nog eens via de sociale mediakanalen en bezorgen jullie zeker nog die linken.

      Bart Verhaeghe Neem contact op met Bart