header handjes

Vier laureaten ontvangen de 20ste Emancipatieprijs van V.O.E.M.

11 december 2017

V.O.E.M., een erkende vereniging in het sociaal-culturele volwassenenwerk, reikte afgelopen maandag 4 december 2017 voor de 20ste keer haar Emancipatieprijs uit. Die prijs gaat jaarlijks naar mensen of organisaties die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van emancipatie. Dit jaar ging de prijs naar vier laureaten: Aya Dove vzw, De Stroate, Kilalo en Fatima Bouchataoui.

Het was Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V) die de prijzen overhandigde aan de laureaten. Vier organisaties of personen kregen elk in een andere functie een Emancipatieprijs. De vzw Aya Dove kreeg als vereniging voor dove en hardhorende mensen met een migratie-achtergrond de prijs voor haar maatschappelijk versterkende rol. De Emancipatieprijs voor cultuur ging naar de hiphop-academie De Stroate uit Kortrijk.
Voem Logo
De derde laureaat was Kilalo, een vereniging die gemeenschapsvormende activiteiten zoals debatten of huiswerkbegeleiding organiseert voor jongeren met Afrikaanse roots. Tenslotte viel Fatima Bouchataoui van de Brusselse sociale vormingsorganisatie Citizenne in de prijzen met haar project Insjalet. Daarmee trok ze Molenbeek rond om er het maatschappelijk weefsel te herstellen. In een korte toespraak benadrukte de staatssecretaris dat het belangrijk is vaak onzichtbare barrières tussen verschillende gemeenschappen en religieuze stromingen te slopen en dat ontmoetingen in wederzijds begrip en respect plaatsvinden.