header handjes

Het decreet sociaal-cultureel volwassenenwerk iets voor jou? Infosessie voor nieuwe organisaties

Sinds 1 januari 2018 is er een nieuw decreet voor het sociaal-cultureel volwassenenwerk. Nieuwe regels, nieuwe bezems, dus. Ook voor organisaties die tot de sector willen toetreden. Heb je een sociaal-culturele werking? En speel je met de gedachte om in te stappen in dit decreet? Ambieer je dus een subsidie vanaf 2021?

Dat kan, want het nieuwe decreet wil ruimte maken voor organisaties die een sociaal-culturele werking uitbouwen met een uitstraling over Vlaanderen.  Je werking  moet wel beantwoorden aan een aantal kernbegrippen voor sociaal-cultureel werk en je moet ten laatste op 31 december 2019 je subsidieaanvraag indienen. Het steunpunt Socius en De Federatie sociaal-cultureel werk slaan de handen in elkaar om jou in levenden lijve te informeren over dit nieuwe decreet. Wat zijn de verwachtingen van de overheid?  Waaraan moet een subsidieaanvraag voldoen?
lente 2
We nemen je mee in de krachtlijnen van het decreet; we ontrafelen essentiële begrippen, zoals de rollen en functies van sociaal-cultureel volwassenenwerk; we bieden je kapstokken om de beoordeling van je werking en plannen vooraf goed te kunnen inschatten en noem maar op. Onze ambitie? Heel eenvoudig: we hopen dat je op het einde van de halve dag voldoende informatie hebt om goed voor jezelf in te schatten of je de sprong naar het decreet wil maken. En dat je verder weet wat je nog van ons kan verwachten aan informatie en ondersteuning. Een eerste infosessie voor nieuwe organisaties vond al plaats in maart. We herhalen deze sessie nog eens in september en november. . 

MEER WETEN?

Wil je nu al meer informatie over het decreet? Grasduin dan eens in de websites van Socius en De Federatie over de nieuwe regelgeving.

PRAKTISCH

  • We vertellen ons verhaal dit najaar nog tweemaal: op woensdag 19 september van 9u30 tot 12u30 bij De Federatie (Gallaitstraat 76 in Brussel) (opgelet, deze sessie is bijna volzet)  en op maandag 19 november van 9u30 tot 12u30 bij Socius (Sainctelettesquare 19 in Brussel) 
  • Na afloop van de sessie, kan je bij een broodje nog napraten.

De infosessies zijn gratis, maar we vragen je uitdrukkelijk om vooraf in te schrijven. Dat kan via de inschrijvingspagina bij Socius, via deze link.