header handjes

Toast Literair brengt 10.000 literatuurliefhebbers samen

Al voor het achtste jaar op rij vond op zondag 21 januari 2018 Toast Literair plaats, het grootste literaire ontbijt van Vlaanderen. Op zo’n 200 plekken konden 10.000 mensen genieten van een boeiende literaire activiteit bij een heerlijk ontbijt of aperitief. Er vanzelfsprekend stonden die dag ook een heleboel bekende auteurs op het podium. 

Toast Literair is een initiatief van de sociaal-culturele vereniging Davidsfonds.

De achtste editie van Toast Literair, de grootste literaire brunch van Vlaanderen, heeft zo’n 10.000 literatuurliefhebbers gelokt. Op ongeveer 170 plekken in Vlaanderen en Brussel kwamen auteurs en lezers samen voor een lekker ontbijt of sprankelende toost. Dat heeft organisator Davidsfonds laten weten. Heel wat auteurs waren van de partij: onder meer Annemie Struyf, Stefan Hertmans, Do Van Ranst, Lara Taveirne, Bart Moeyaert, Aya Sabi, Alicja Gescinska, Jan Hautekiet, Saskia De Coster en Koen Peeters schoven mee aan. Op heel wat plaatsen was er ook een jeugd- of kinderactiviteit. Zo werd Toast Literair meteen een activiteit voor het hele gezin.
Het Davidsfonds is tevreden met de opkomst. “We zijn blij dat we opnieuw zo veel mensen op de been konden brengen voor literatuur”, aldus directeur Tine Verhelst. “Op veel plaatsen gebeurde dat dankzij de samenwerking met de lokale bibliotheek. Toast Literair is dan ook het ideale moment om de actie #bibvooriedereen, die vrijdag 19 januari startte, onder de aandacht te brengen. Want het Davidsfonds vindt het belangrijk dat iedereen toegang heeft tot informatie en cultuur en dat gemeentebesturen blijven investeren in de openbare bibliotheek.” (bron: Belga)

Lees het na in de Metro-krant. Klik hier. 

DAVIDSFONDS

DAVIDSFONDS

Sluisstraat 79 bus 03.01
3000 Leuven

Meer over Toast Literair en Davidsfonds?

Surf naar hun website.

En dat is hier