header handjes

Vlaanderen investeert 1 miljoen euro in projecten voor milieuvriendelijke voertuigen

De Vlaamse regering ondersteunt 10 projecten in het kader van het Clean Power for Transport-plan. Elk project krijgt maximaal 150.000 euro, de 10 projecten samen krijgen iets meer dan 1 miljoen euro. Ook de sociaal-culturele beweging Autodelen.net kreeg een goedkeuring.

In het kader van het actieplan Clean Power for Transport, organiseerde Vlaams minister van Energie Bart Tommelein voor de tweede keer een oproep om projecten rond milieuvriendelijke mobiliteit te ondersteunen. Er werden 31 projecten ingediend en na evaluatie keurde het departement Omgeving er 10 goed.
Autodelen.net
De projecten richten zich op elektrische fietsen ter vervanging van wagens (Stad Brugge), elektrische deelauto’s (Cambio, autodelen.net, Officenter), laadinfrastructuur (EV Consult/Elia), onderzoek (KU Leuven, VITO/Energyville), bewustmaking (EV Belgium, BBL), enzovoorts. Er zitten opnieuw enkele opmerkelijke projecten bij. Zo starten EV Consult en Elia met een project dat de batterijen van elektrische auto’s zal inzetten om de stabiliteit van het elektriciteitsnetwerk te verzekeren. En streeft maatwerkbedrijf WAAK naar duurzaam woon-werkverkeer, in nauwe samenwerking met de mensen met een arbeidsbeperking die in het bedrijf werken. Onze sociaal-culturele beweging Autodelen.net ontvangt 116.073 euro voor een project rond elektrische deelauto's. 

De Nederlandse krant Groene Courant pikte het nieuws alvast op.Klik hier. 

Meer informatie lees je ook in het persbericht van Vlaams energieminister Bart Tommelein. Klik hier.

Meer weten over Autodelen.net

Hun website verwelkomt je graag.

Klik je een weg naar Autodelen.net