header handjes

Welzijnszorg dwingt regering tot keuze

Eind november lanceerde Welzijnszorg- Samen Tegen Armoede de campagne '1 op 7 haalt de meet niet' voor pers en grote publiek. 

Actie Welzijnszorg
Het Sven Nijs Cycling Centre in Tremelo was het perfecte kader om te laten zien dat Samen Tegen Armoede mensen in armoede niet laat vallen. Want 1 op 7 haalt de meet niet, wil ook zeggen dat er nog 6 anderen zijn die een duwtje in de rug kunnen geven. Daarnaast is het lanceermoment ook de manier om met ons politiek appel naar buiten te komen. Want het blijft een schandaal dat 1,7 miljoen Belgen in armoede moeten leven, onder meer omdat de uitkeringen en laagste lonen gewoon te laag zijn. 
Daarom vraagt de sociaal-culturele beweging nogmaals aan de regering om haar belofte om de uitkeringen op te trekken waar te maken. "De vraag is niet of deze regering de uitkeringen kan verhogen tot de Europese armoededrempel, de vraag is of deze regering het zal doen. Welzijnszorg eist hiervoor 1 miljard deze legislatuur", zo zegt de organisatie (klik hier). Tijdens een symbolische actie aan het Beursplein in Brussel bleek echter dat het geld er niet is.  Kijk hier naar het beeldverslag van vrtNWS over de actie op woensdag 7 februari 2018.