header handjes

Eerste (en beste!) hulp bij het beleidsplan

Heel wat organisaties zijn op zoek naar begeleiding bij hun beleidsplanningsproces. Ze zoeken iemand om hun SWOT-oefening te begeleiden, hulp bij het zakelijk plan, een begeleiding van het participatieproces of een copywriter voor de finishing touch. Maar waar vind je iemand die zowel de sector als de relevante wetgeving kent én ervaring heeft in of met sociaal-culturele organisaties?  De Federatie en Scwitch slaan de handen ineen om sociaal-culturele organisaties bij te staan met raad en daad!   

Al te vaak slechte ervaringen

Een beleidsplan schrijven betekent voor heel wat sociaal-culturele organisaties een doorgedreven interne denkoefening. Een beetje externe hulp kan dan zeer welkom zijn. Maar waar vind je die? De Federatie werd de afgelopen jaren al te vaak geconfronteerd met organisaties die hulp zochten, maar helaas ongeschikte begeleiding vonden. Vaak met desastreuze gevolgen voor hun aanvraagdossiers,  sociaal-culturele of financiële werking. 

Met Scwitch in zee

Dat willen we natuurlijk liever niet meer zien. Daarom gaan we met Scwitch in zee. De Federatie, bij monde van Dirk Verbist en Liesbeth De Winter, gaf enkele weken geleden vorming aan een team van ervaren freelancers en consultants. We vertelden hen over de sector, namen hen mee in het nieuwe decreet en bezorgden hen massa's informatie.  Scwitch volgt hen verder op en zorgt voor een wederzijdse evaluatie. Scwitch kan je helpen kiezen wie het beste bij jouw organisatie past. Zo komen de juiste mensen bij de juiste organisaties terecht. En de juiste mensen, die zijn zeker in de pool aanwezig. De Federatie was erg onder de indruk van het talent dat zich aandiende om sociaal-culturele organisaties te ondersteunen. Eventuele winst die Scwitch met deze en andere dienstverlening maakt, wordt overigens steeds geherinvesteerd in de socio-culturele sector.   

Ondersteuning nodig?

Wie vorming en tips zoekt over het schrijven van een beleidsplan, die kan terecht bij ons steunpunt Socius. Ze hebben een zeer ruim aanbod van collectieve vormingen.  Wil je daarnaast begeleiding bij processen, het schrijven zelf of een financiële screening? Dan bel je best naar Scwitch. Heb je vragen over het decreet, zoek je strategisch advies bij het maken van keuzes, dan staan wij bij De Federatie steeds voor je klaar! 

Tot slot: een gouden tip

Nam je al een externe begeleider onder de arm, durf dan zeker te vragen naar de mate waarin die op de hoogte is van nieuwe beleidsontwikkelingen. Een goede consultant, ook al heeft hij of zij jaren ervaring, schoolt zich voortdurend bij. Laat je niets anders wijsmaken!  

Scwitch brengt je graag in contact met de juiste begeleider(s)/consultant(s). Wil je contact opnemen met Scwitch? Gewoon hier klikken