header handjes

Interesse in een Bachelor Sociaal Werk? Check de vernieuwde EVC-procedure

Heb je (werk)ervaring in de brede sector van het sociaal werk en wil je een opleiding sociaal werk volgen? Lees dan verder en bekijk of je 'Eerder Verworven Competenties' in aanmerking komen. Wie weet krijg je specifieke vrijstellingen voor de opleiding of een verkort traject op maat.

De vier hogescholen van de Associatie KU Leuven (Odisee, Thomas More, UCLL en Vives) wilden de complexe EVC-procedures vereenvoudigen en op elkaar afstemmen. Na een bevraging in het werkveld - waaraan ook De Federatie deelnam - is er nu een vernieuwde EVC-procedure op associatieniveau voor de opleiding Bachelor Sociaal Werk.
Mensen met (werk)ervaring in de sector kunnen nu hun 'Eerder Verworven Competenties' laten valideren. Het volledige programma van het Assessment Center bestaat uit een e-portfolio, verschillende casustoetsen, simulatiegesprekken en een interview. Als kandidaat kan je kiezen om een deel of alle leerresultaten van de opleiding te laten beoordelen. De assessments waaraan je deelneemt zijn afhankelijk van de leerresultaten die men wil laten beoordelen, maar nemen maximaal twee werkdagen in beslag. De EVC-procedure kan dus resulteren in specifieke vrijstellingen voor de opleiding, en zo een verkort traject op maat.
EVC procedure
Geïnteresseerde kandidaten kunnen zich aanmelden voor de vernieuwde EVC-procedure. De deadline voor het eerste semester is kortbij, maar een kandidaat kan altijd informeren bij een EVC-begeleider wat de mogelijkheden nog zijn. Aanmelden voor het tweede semester is ook mogelijk.

Hieronder kan je de folder Assessment Center Bachelor in het Sociaal werk (voor inschrijving in academiejaar 2023-2024) downloaden.

Algemene vragen? Die kan je stellen aan An Peeters, EVC-coördinator van de Associatie KU Leuven via an.peeters@assocatie.kuleuven.be of op 016/32 09 06.

Bart Verhaeghe Neem contact op met Bart