header handjes

Wascabi


Hét jaarlijks sociaal-culturele magazine

Ons magazine Wascabi is nu al achtmaal verschenen. Sinds het verschijnen van de eerste editie van 2013 heeft ons beleidsmagazine een vast plekje veroverd in menig sociaal-cultureel bibliotheek. De aanpak van het magazine is tekenend voor wat we met De Federatie willen doen: de beleidsagenda van de sector uitdragen op een frisse en bevattelijke manier.
De afgelopen jaren kwamen heel wat boeiende mensen en onderwerpen aan bod. Zo lieten Joke Schauvliege, Bart Staes, Mark Demesmaeker, Sven Gatz, Kathleen Van Brempt, Mark Suykens, Peter Wouters, Pieter Timmermans, de leden van de Commissie Cultuur, Luc Delrue, Theo Francken, Karel Van Eetvelt, Pascal Smet, Maggie De Block en een uitgelezen selectie van sectormensen uitgebreid hun licht schijnen over sociaal-culturele kwesties. Het magazine wordt breed verspreid onder onze lidorganisaties, docenten en studenten, de administratie, beleidsmakers, collega-bovenbouworganisaties, politieke partijen, studiendiensten, journalisten enz.

Lees Wascabi 2020 hieronder.

Hét jaarlijks sociaal-culturele event

Het is inmiddels een traditie geworden. Aan het einde van de zomer, net voor we het sociaal-cultureel op gang trekken, blaast de hele sector verzamelen voor het Wascabi-event. Tijdens een vlotte show en een smakelijke netwerkmoment krijgen beleidsmakers en sectormensen om met elkaar in dialoog te gaan, op en naast het podium. Allemaal niet te formeel, maar wel steeds pittig relevant.

Meer weten over WASCABI?

Ellen geeft je graag een woordje uitleg!

Ellen