header handjes

Klaar om er weer in te vliegen!

Vanaf 9 juni wordt het gaspedaal voor de coronaversoepelingen weer helemaal ingeduwd. Los van alle specifieke regels over wat wel of niet mag, stomen wij jou ook op allerhande manieren klaar om er terug in te vliegen. In dit artikel zetten we deze ondersteuningstools graag op een rijtje.

Met onze coronagids is een draaiboek maken kinderspel

Samen met de collega's van Socius maakten we vorig jaar al de coronagids. Een gids en website die je ideale startpunt zijn voor het organiseren van jouw activiteit. Bij elke activiteit is het noodzakelijk om een draaiboek en een risicoanalyse te maken zodat je zo coronaveilig mogelijk organiseert. De coronagids volgt de opbouw van het basisprotocol cultuur en neemt je bij de hand om alle vragen te stellen die je je moet stellen voor je eraan begint. Als koepelorganisatie kan je zeker ook je eigen versie van zo'n coronagids maken, meteen toegepast op de meest voorkomende activiteiten die jullie of jullie eigen leden organiseren. Je kan zeker ook modelsjablonen maken voor een draaiboek e.d., maar pas dit dan wel telkens per activiteit aan zodat het geen dode letter blijft. Op de website van coronagids vind je ook de links naar heel wat andere relevante protocollen die je nodig hebt om jouw activiteit te organiseren. Zo heb je bijvoorbeeld het autocarprotocol nodig als je met de bus een uitstap doet, of de protocollen van de verschillende amateurkunstenorganisaties voor hun discipline-specifieke maatregelen.

Inspiratieloos? Daar brengen wij graag verandering in!

We kunnen het ons moeilijk inbeelden, maar mocht je inspiratieloos zijn over hoe je nu in coronatijden iets kan organiseren, dan hebben wij de oplossing voor jou! Wij maakten dit voorjaar een heuse inspiratiekit voor verenigingen en lokale besturen, en ook landelijke organisaties zullen er zeker hun gading in vinden. In deze inspiratiekit vind je 4 thema's en een link naar de laatste maatregelen: Tot slot wensen we jullie een hele fijne fysieke heropstart en mag je ons steeds contacteren met vragen. Wij staan klaar!
Fister feest
Bart Verhaeghe Neem contact op met Bart